Zašto EKO KUĆA?

Zašto izabrati eko montažne kuće?


TRADICIJA

EKO KUĆA je rezultat tehnoloških iskustava i tradicije u izgradnji montažnih stambenih objekata i građevinske stolarije duge preko 30 godina. To je svakako garancija ka sigurnom investiranju vašeg novca.

PRIRODNI MATERIJALI I ZDRAVO STANOVANJE

Građevinski materijali EKO KUĆE su prirodni, zdravi i obnovljivi (100% reciklažni). Drvo svojom strukturom, bojoj i mirisom pozitivno utiče na ljudsko zdravlje i kao takav važi za najzdraviji građevinski materijal. Zidovi su obloženi gips pločama koje imaju iednaku PH vrednost kao čovekovo telo i bez mirisa su, neštetne su. Ovo garantuje u svako doba prirodnu količinu vlažnosti vazduha i prostornu klimu u koj ćete ugodno stanovati, raditi i pre svega divno spavati.

UŠTEDA U ENERGIJI

EKO KUĆA je niskoenergetska kuća jer je potrošnja toplotne energije u poređenju sa klasičnom gradnjom manja 50%. Koeficijent provodljivosti je 0,21w/mk. Kao toplotni i zvučni izolacijski materijal upotrebljava se prirodna mineralna vuna koja je negorljiva, vodootporna, vremenski postojana, paropropusna (zid „diše“). Drugim rečima zidovi vaše kuće obezbeđuju izjednačenu temperaturu. Ekstrmne temperaturne oscilacije regulišu se na prirodan način. Tako vi zimi stanujete u toplom a leti u ugodno svežem prostoru.

BOLJE ISKORIŠĆENJE STAMBENOG PROSTORA

Zidovi su tanji od kalsične gradnje, zato kod jednake spoljne površine se dobija 10% više upotrebne površine, dakle više prostora

PRIJATNA I JEFTNA GRADNJA

Gradnja jakih nosivih zidova je skupa.Pravo rešenje su panelni zidovi, manje debljine koji zadovaljavaju sve statičke zahteve gradnje. Svi konstruktivni elementi kuće se rade u zatvorenim prostorijama proizvodnje u strogo klimatskim uslovima .Na gradilištu nema nepotrebnog materijala tako da je gradilište čisto.

PRILAGODLJIVOST DIZAJNA

Projekat kuće je moguće prilagoditi svim arhitektonskim posebnostima i stilovima područja kao i zahtevu urbanista.

PREDNOST KONSTRUKCIJE

EKO KUĆE su neuporedivo lakše od klasično građenih.Zato se mogu postavljati na problematična i slabo noseća zemljišta.

SIGURNOST OD ZEMLJOTRESA

Vrlo su otporne na seizmološke uticaje i potrese tla.

SIGURNOST OD POŽARA

Nudimo najveću meru zaštite: najviša klasa otpornosti na požar F180 garantuje Vama i Vašoj porodici sigurnost.